Profiel

Als aanjager van de groene chemie faciliteert het Chemport Innovation Center in Delfzijl scale-ups, chemische en innovatieve bedrijven om hun duurzame ideeën en technologieën verder te brengen. Het is de kraamkamer voor de chemie van de toekomst en biedt alle ruimte om in een industriële setting proefinstallaties voor groene chemische processen op te zetten. Het centrum beschikt over een vergunning en faciliteert en ontzorgt bedrijven, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het verder ontwikkelen van hun innovatieve processen en het testen van hun ontwikkelde producten. Chemport Innovation Center bestaat uit een (fabrieks)hal met meerdere kantoorruimtes en is de ideale springplank van een proefinstallatie naar een uiteindelijke fabriek.

Missie

Chemport Innovation Center bestaat om start-ups en scale-ups in de Chemport-regio te faciliteren, stimuleren en ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun duurzame, innovatieve producten om op korte of middellange termijn op te schalen tot de bouw van een eigen fabriek.

Organisatie

Chemport Innovation Center is een initiatief van Groningen Seaports N.V. Op diverse gebieden, zoals acquisitie, marketing en communicatie lift het CIC mee op en maakt gebruik van de kracht van Groningen Seaports. De sitemanager van het CIC, in dienst van Groningen Seaports, is verantwoordelijk voor het budget, de dagelijkse gang van zaken en de reguliere exploitatie. Vanuit een capaciteitsafroep kan door het CIC van de diverse expertises van Groningen Seaports gebruik worden gemaakt.

Adviesraad

Chemport Innovation Center zal zich laten adviseren door een breed samengestelde Executive Advisory Board. De Board komt minimaal één keer per jaar samen. De Board zal Groningen Seaports voorzien van strategisch advies en is sparringpartner over o.a. continuïteit en groei van het CIC en trends in de verduurzaming van industrie en havengebieden.

Partners

Chemport Innovation Center voert in haar naam het partnerschap met Chemport Europe.
Chemport Innovation Center is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het NPG en de Provincie Groningen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

GERARD TEN BERGE
Businessmanager Chemie

Telefoonnummer:
+31 (0)6 55 11 89 03

E-mailadres:
cic@groningen-seaports.com